Aktivnosti

Aktivni turizam

Rivijera Gradac raspolaže raznovrsnim resursima za razvoj različitih oblika sportskog i rekreativnog turizma u kojima je Gradac već razvio tradiciju. U mjestu nekad najpoznatijem po ribarstvu, najpopularniji i najatraktivniji sport je  uz plivanje svakako  vaterpolo. Krenuo je niz vaterpolskih  turnira, od onih za kadete i juniore pa do onih za seniore, a uz to se pokreću i novi trendovi košarkaških turnira.

Uređene brdske staze izazov su za šetnje, a obližnji visovi za planinarenje i slobodno penjanje.

Jednodnevni i višednevni izleti koji nude različite oblike aktivnog turizma kombinirani su s morskim miljama te se nastavljaju različitim vinskim rutama po Pelješcu, Hvaru i Korčuli.

Biciklističke staze

U brdskim masivima iznad Rivijere Gradac uređene su biciklističke staze u duljini od dvadesetak kilometara. Ruta vodi preko mnogih atraktivnih brdskih vidikovaca.....

Planinarenje

Brdske staze Biokova skrivaju jedinstvene oblike prirodne ljepote krša, povijesne ostatke, prirodne izvore I životinje te vode do nezaboravnih pogleda na otvoreno more. Uz to, ovo područje je bogato raznim ljekovitim divljim biljem. Uz upute vodiča o težini uspona, udaljenosti I stazama, neopisiv doživljaj planine je neizostavan, upotpunjen geografskim I povijesnim naslijeđem Gradca.